maandag 17 september 2012

Wokmaaltijd met pangasiusfilet en paprika

Op een culinaire website kwam ik een recept tegen met pangasiusfilet. Erg lekker en vis is natuurlijk ook goed voor je gezondheid! Het is een gemakkelijk recept, dus precies waar ik van houd! In het recept stond ook pittige chilipoeder, maar voor kleintjes is te heet natuurlijk geen optie. Zelf had ik zoete chili in huis, dus heb die er doorheen gedaan. Ook stonden er olijven in, die had ik niet in huis, dus ook die zijn weggelaten uit dit recept.

Penne
Benodigdheden:
- Pangasiusfilet
- Pasta
- Zout, peper
- Kruiden naar smaak
- Olijfolie
- (Rode) uien
- Paprika
- Halve citroen

Kook de pasta gaar en snijd ondertussen de uien en paprika's in stukjes of reepjes. Snijd de pangasiusfilet in stukken en verhit een beetje olijfolie in een wok.

Roerbak de ui en de paprika en doe de vis erbij. Strooi peper, zout en eventuele kruiden over de maaltijd naar smaak. Keer de vis voorzichtig om, zodat het goed gaar kan worden.

Pers een halve citroen uit boven de wokmaaltijd. Giet de pasta af en doe het bij de groente en de vis in de wok.

Laat het nog eventjes op het vuur staan onder regelmatig omroeren en serveer het.

Variatietips:
Je kunt de pangasiusfilet vervangen door een willekeurige filet van een andere vis.
Voor meer groente, voeg een pakket wokgroente toe. Ook broccoli en bloemkool kunnen hier prima bij. Wil je dit niet kun je uiteraard ook een salade erbij maken.

1 opmerking: